برای جا افتادن استانبولی چه نکاتی لازم است ؟

استانبولی پلواز جمله غذاهایی می باشد که اساس آن برنج وگوجه فرنگیمی باشد که به عنوانی بعضی از افراد از آن نیز به عنوان دمی گوجه یاد می کنند.

ما را در ادامه این مطلب ازآشپزخانهنمناکهمراهی کنید تا برای شمادستور تهیهاستانبولی پلوباگوجه فرنگیورب گوجه فرنگیرا بیان کنیم.

مواد لازم برای درست کردناستانبولیپلو

  • گوشت مغز ران بدون استخوان:750گرم
  • برنج:یک کیلو
  • رب گوجه فرنگی:یک قاشق سوپخوری
  • گوجه فرنگی:سه کیلو
  • پیاز سرخ کرده:3 تا 4 قاشق سوپخوری
  • روغن:100 تا 150گرم
  • نمک و فلفل:به مقدار کافی

استانبولی پلو

طرز تهیه استانبولی پلو:

ابتدا برنج را تمیز کنید و باآب ولرمبشویید . بعد گوجه فرنگی ها را بشویید و آب آن را بگیرد و به همراه آب معمولی پیمانه کنید و روی برنج بریزید ، به حدی که 4 انگشت از سطح برنج بالاتر به ایستد.

به اندازه کافینمکبه آن اضافه کنید و آب آن را بچشید تا خیلی شور نشود. چون برنج به صورت کته درست میشود باید در میزان ریختننمکدقت کنید و کم کمنمکرا بریزید تا به مزه دلخواه برسید.

بعد 3 تا 4 قاشق روغن هم داخلآب برنجبریزد و بگذارید تا برنج یکی دو ساعت خیس بخورد. گوشت را به صورت خیلی ریز خرد کنید ( به صورت قیمه ای ) و به همراهپیازسرخ کرده تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود.

بعد 2 تا 3 لیوان آب داخل گوشت تفت داده شده بریزید تا گوشت با حرارت کم بپزد.در حین پخت ، به آن رب و کمی نمک هم اضافه کنید .

بعد از اینکهگوشت کاملا پخته شدو آب آن تبخیر شد . برنج را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و آب آن تبخیر شود.

اگر حس کردیدآب برنجکم است و مغز برنج کمی خام است به آن یکی دو پیمانه آب یاآب گوجه فرنگیاضافه کنید.

طرز درست کردن استانبولی پلو

بعد از تبخیر کاملآب برنج، وسط آن را باز کنید وگوشت قیمهرا وسط آن قرار دهید و بعد با برنج روی آن را بپوشانید .

در قابلمه را محکم ببندید و روی حرارت کم قرار دهید تا برنج دم بکشد.این برنج را میتوانید در فر هم به مدت نیم ساعت با حرارت 350 درجه و یا یکساعت با حرارت 300 در جه هم دم کنید.

استامبولی را میتوانید با گوشت چرخ کرده و یا رب گوجه فرنگی هم تهیه کنید. که در اینصورت باید حدود یک لیوان از رب مرغوب استفاده کنید.

برای پیمانه کردن برنج هم بهتر است به ازای هر پیمانه برنج یک و نیم تا 2 پیمانه آب در نظر بگیرید.

اگر هم از گوشت چرخ کرده استفاده کردید ، بهتر است گوشت را باپیازسرخ کنید و یک قاشق رب را در یک لیوان آب مخلوط کنید و داخل گوشت بریزید تا به آرامی گوشت بپزد و آبش کشیده شود.

استامبولی پلو باآب گوجه فرنگیتازه و گوشت قیمه ای خیلی بهتر میشود.

استانبولی با رب و گوشت چرخ کرده

استامبولی پلوجزو پلوهای مخلوط به حساب میاید که میتوان آن را با گوشت چرخ کرده ، گوشت تکه ای و گوشت مرغ تهیه نمود.مصرف آب گوجه فرنگی تازه در تهیه این غذا بجای رب گوجه فرنگیبسیار مناسب تر و لذیذ تر است. ولی در صورت مصرف رب گوجه فرنگی باید از رب خوشرنگ و خوش طعم استفاده کنید.

باید برنج را پیمانه کرد و به اضای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب در نظر گرفت.

در صورت استفاده از گوشت چرخ کرده و یا هر گوشت دیگری ،ابتدا گوشت را باپیازسرخ کرده کمی تفت دهید و یک قاشق رب را با یک لیوان آب داخل آن بریزید و اجازه دهید در حرارت ملایم پخته شوند تا آبش کاملا کشیده شود و بعد از آن استفاده کنید.

نکاتی برای خوشمزه تر کردن استانبولی پلو :

برای تهیه استانبولی استفاده از برنج ایرانی طعم بهتری خواهد داشت هر چند طبخ آن دشوارتر از برنج های وارداتی است و ممکن است شفته شود، ولی با رعایت 2 نکته میتوانید این مشکل را حل کنید.

1- می توانید آب جوش کمتری در برنج بریزید و در صورت نیاز بعدا کمی آب اضافه کنید یا کمی زودتر در قابلمه را ببندید.

2- سعی کنید از برنجی استفاده کنید که قبلا آن را طبخ کرده اید.

نکاتی که در پایین گفته شد کاملا سلیقه ای است و شما می توانید به میل خودتان میزان آن را کم و زیاد کنید.

  1. در صورت تمایل استفاده از نصف پیمانه شیرهتمبرهندیهمراه آب جوش، استانبولی پلو را ترش می کند. ( تمبر هندی از خاصیتی برخوردار می باشد که باعث بهبود گردش خون می شود و درسلامت قلبنیز موثر است)

  2. استفاده ازآب مرغ استانبولی پلورا خوشمزه تر میکند.حتی میتوان استانبولی پلو را با مرغ هم تهیه کرد .
  3. در صورترنگ نداشتن گوجه هااز یکی دو قاشق رب هنگام تفت دادن گوجه ها استفاده کنید.
  4. عصاره گوشت و یا مرغ برای لذیذ تر شدن استامبولی پلو استفاده میشود.
  5. برای اینکه ته دیگ برنج به دلیل وجود رب گوجه فرنگی نسوزد از قابلمه تفلون یا شعله پخش کن استفاده کنید تا ته دیگ خوبی به دست بیاورید.
  6. دارچین یا ادویه پلوییعطر خوبی به غذامی دهد.
  7. میتوانیدسیب زمینیها را جداگانه سرخ کنید و هنگام سرو پلو لابه لای آن بریزید.
  8. استفاده اززعفرانعطر و رنگ غذا را چند برابر می کند.
  9. پیشنهاد میکنیم گوجه فرنگی ها را ابتدا کبابی کنید و بعد پوره کنید و در غذا بکار ببرید چون مزه متفاوت تری خواهید داشت.
  10. برای اینکه شکل و شمایل غذا بهتر شود درهنگام تفت پیازازفلفل دلمهای سبز یا قرمز نگینی شده هم میتوانید استفاده کنید.
  11. برایعطر و طعم بهتر پلومیتوانید نصف پیمانه برنج دودی به غذایتان اضافه کنید تا هم عطر غذا رابی نظیر کند و هم این کار باعث میشود کسانی که با بوی گوشت در پلو مشکل دارند، از طعم غذا لذت ببرند و بوی گوشت را کمتر احساس کنند.
  12. سعی کنید از قابلمه هایی استفاده کنید که در آن خوب بسته شود و سوراخ داشته باشد . تا از دم کنی استفاده نکنید. چون باعثخوش قیافه تر شدن غذامیشود. البته این نکته را در مورد انواع پلو و چلو کاربرد دارد.

نکات تکمیلی در مورد استانبولی پلو

استانبولی پلو جزوپلو و چلومیباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا1 ساعت و و 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود1 ساعتمیباشد .
استانبولی پلو را می توانید در وعدهنهار - شام -سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوانسحری - افطار -میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای6 نفرمناسب میباشد .

اموزش پخت پاته پنیر و گوشت گوسفند

طرز تهیه کوفته سوبلی ایتالیایی

طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده کم کالری به سبک فرانسوی ها

برنج ,گوشت ,آب ,استفاده ,گوجه ,پلو ,استانبولی پلو ,کنید و ,گوجه فرنگی ,استفاده کنید ,آن را

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تبلیغات متنی
shaj faslebarantc matelox amo soltanseda oilcolor mylovebaby javadjavadian irannaz2018 movietv